sichantek && sikachak

tabung kahwin, klik ini!

Sunday, May 30, 2010

in out ladies

semalam adalah hari yg paling yg memenatkn plus happening untuk my sis, my cousin n aq. rasa macam dunia ini ana yg punya. hehehe. korng tao sg congkak x? mesti tao kn. hah, kepada sesiapa yg x tao, sungai congkak adalah 1 tempat dimana awak-awak semua boleh mandi-manda dan berpiknik bersama family. oke, bukan berpiknik dengan family je but, dengan bf gf pun boleh. hehehe. tpi klu nk berpiknik dengan bf gf 2 jgn wat benda-benda yg x senonoh plak. nnti x pasal-pasal kluar berita kena tangkap basah. huu~. bukan mendoakn tapi menasihatkan.

nk dijadikan cerita, semalam kami pergi berpiknik dkat sungai congkak. *klu mandi-manda sambil bawa bekalan makanan dikira piknikkan?*. sumpah heaven gila. dah lama x mandi-manda air sungai. malam 2 aq n my sis x dpat tido sbb xcited sngt nk g mandi-manda. so, layan la citer 1 litre tears lagi. sob sob. sedih gila citer 2. walaupn tengok kali kedua tetap keluar air mata seyh. my sis plak beria menangis teresak-esak tngok cite ni. spoil betol!!. baru nk feel dia nangis kuat-kuat. hilang terus feel. x nk lagi tngok movie dngn dia. lepas abes tngok citer 2 ktorg start nk baring2 then, semua terlelap. hah, korg faham-faham je la kn klu dh tidur lambat mesti la bngn pun lmbtkn. sebaek my cousin DD call my sis, klu x alamatnya ktorg x pegi la. dengn bngun lambtnya aq n my sis buat sandwich. psst, tapi aq ada 1 rahsia. *ktorg g sungai congkak x mandi pagi*. hee~ jgn gtao org laen tao. haha. ambik ko sapa yg mandi-manda dkat bawah-bawah 2 amik la saya punya daki ni. haha. 

 
makanan buatan kami.
azura n family; meehon goreng plus buah jambu.
DD; kerang rebus *tetap sedap tanpa garam*
aq n my sis; sandwich

 
s u n g a i c o n g k a k m o d e l .

aq n my sis naek kereta my cousin DD. first destination, adlh kerumah my another cousin AZURA. dkat rumah AZURA aq sebuk tlong azura masak meehon goreng. oke, aq tipu aq sebuk bermaen dengan kucing si noname (nama kucing 2 sempena aq tanya AZURA apa nama kucing 2 n kucing 2 x ada nama). dkat rumah azura ktorg start mulakan part posing-memosing. first destination la katakan. 

bergambar sebelum ke destination seterusnya.

  
s u n g a i c o n g k a k m o o d .

lepas AZURA n family siap bersolek-molek. kami gerak ke sungai congkak. dalam hati menjerit "sungai congkak here we come". sampai je dkat sungai congkak kami makan-makan, suap-menyuap dan macam-macam. lepas 2 anak buah my cousin DD sebuk ckap 'gatal-gatal' padahal dia dh x sabar nk mandi. hehe. pandainya dia. kecik-kecik dh pandai cari idea. haha. disebabkn budak kecik ni aq dan AZURA melangkah masuk kedalam sungai. dan dengan gelojohnya aq menjerit kesejukan. hah, padan muka aq sapa suruh gelojoh sangt kn. hee~. lepas aq n AZURA masuk kedalam sungai. kami memulakan sesi berenang kuak lentang. oke, aq tipu lagi. air cetek macam mana nk berenang kuak lentang. hehe. 

 
k e s e j u k k a n.

sedang kami bermandi-manda, tetiba ada org berkhemah diseberang tempat kami mandi. ada seorg lelaki yg memegang kamera. disebabkn sorng pun dari kami yg x perasan ada lelaki yg memegang kamera mengambil gambar kami, kami dengan rakusnya bermandi-manda dengan gembiranya. tiba-tiba AZURA beritahu aq yg lelaki tu angkat gambar kita. aq dengan benggng nya pergi dkat lelaki 2 dan baling kamera beliau kedalm air sambil menjerit 'x malu ke amik gambar ladies mandi, nk letak dlm youtube la 2. amik la kamera ko dlm air 2'. haha. padan muka ko. tapi tiba2 aq rasa ada orang baling air dkat muka aq. oh, rupanya aq berangan jadi suprerwoman. haha. lepas AZURA ckap psal laki 2 aq terus ckap dngn AZURA "kita bukan hot pun yg dia nk ambik gambar kita" hee~. tapi dlm hati "dkat sini aq je hot antara kita2". perasan gila. 

 
m a n d i - m a n d a s e s s i o n .

lama juga la my sis, my cousin n aq melempiaskn nafsu mandi sungai. bila dh puas baru balik. mula-mula ingt nk tengok wayang tapi x jadi sebb penat sangat. so, terus balik umah. ;)

 
anak buah my cousin AZURA
segan segan nk masuk dalam air
bajet posing maut la tu.

conclusion; laen hari nk picnik dkat tempat yg jauh-jauh pulak. hee~ ;)

2 comments:

Teyha is daddy's girl said...

xtaw pon ad org ambik gambr??
ko n zura prsn lbey kot...
hahaha...

she jirah said...

ada la.
kokn sebok melayan najiha mana nk perasan.
hee~