sichantek && sikachak

tabung kahwin, klik ini!

Wednesday, June 09, 2010

dua puluh tiga

mesti korg tertanya2 kenapa title entri kali ni 23.
hah, sbenarnya aq dh ditagged oleh azura n my sis teah.
azura dh lama tagged aq.
tapi skrng baru berkesempatan untk membuatnya.
huhuhuhuhu
tag tersebut adlh tag yg pertama paling senng yg aq dpt.
muahahaha
belagak yer kau si jirah
tag ni suruh aq listkn 23 perkara tntng aq.
kira senng la 2 kn.
hhaahahahah
tpi, my sis teah ckap klu 2 org yg tagged aq, mknanye aq kena buat 46.
betol ke?
klu aq nk wat 23 juga bolh kn.
anggp je la yg sorng je tagged aq.
hehehe
korg mesti terujakn nk baca perkara tntng aq ni kn.
jeng jeng~

1) nama aq unik ^nurhijrah bt amil^ nama ni diberi sempana aq dilahirkn wak2 maal hijrah.
 beshkn my name.
aww~
but, sape first time yg dngr nama aq mesti nyanyi lagu maal hijrah.
hahaha
sampai aq pn dh naek hafal lagu 2.
x pyh ssh nk tny abg google lirik lagu maal hijrah.
*hijrah itu perjuangan*

2)aq berdahi luas atau nama sopannya jendul.
muahahahaha
unik u know.
jarang org yg ada dahi mcm aq ni.

3)forgive but never forget.
so, jngn jahat-jahat dngn aq eyh. ;)

4)suka nangis dalam bilik air.
masuk bilik air bukk air kuat2 supaya org x dengr bunyi aq nngis tersedu2.
malu nk nngs depan org.

5)x boleh idop tnpa lappy+brdbnd tersayang.
reasons sbb aq suka on9.

6)shopaholic.
kasut, beg n baju.
lagi2 wak2 ada sale.
enjoy abes.

7)benci lipas.
klu jumpa lipas, rasa mcm nk pijak2 je lipas 2.
tpi d'sbbkn aq geli dngn dorg, aq hnya boleh spray ridsect je.
muahahahaha
lpas bunuh korg aq akn ckap 'hah, mati pun kau'

8)suka melancong.
tpi x de org nk bwak g melancong.
klu awk-awk ada duet lebih kita g melancong sama-sama nak.
tpi awk-awk la yg kena blnja saya.
hehe

9)suka download lagu.
lepas 2 dngr bnyk kali.
lepas 2 bosan.
lepas 2 buang lagu 2.
lepas 2 kita couple balik.
lepas 2 kita clash balik.
apa yg aq merepek ni.

10)sedang mencari my mr. right.
dari kutub utara sampai kutub selatan cari.
x jumpa2.
rasa mcm nk iklankn dlm newspaper, internet n radio je.
muahahaha
biar cepat jumpa.
boleh cepat kahwin.
11)benci lelaki yg suka ambik kesempatan.
hate them!!!!!

12)"if he love u, he will make u feel save"
prinsip aq.

13)movie n drama marathon.
ni hobi aq bila time aq boring.
lagi2 korean movie n drama.
mmng faveret la.

14)aq minat dkat shaheizy sam.
sbb dia klakar.
reasons; aq suka gelak

15)bufday aq 23 julai.
ehem, jngn lupa bagi hadiah eyh.
klu boleh nk hadiah yg mahal2.
muahahaha
materialistik nyer aq.

16)bukan jiwa wanita/ ladies.
means, dlam diri aq x dew ciri2 kewanitaan.
klu kkk aq tnjuk heels, aq tunjuk sneakers.

17)sharifah abu salem n damya hana.
my lovely novelist.
cite dorg mmng besh2 la.

18)puteh is my faveret kaler.
wak2 aq kecik-kecik dulu*aq penah kecik ke? hehehe* mak aq selalu ckap yg aq suka wane puteh.
tapi aq x tao pun sbnrnya aq suka wane apa.
then, secara tdk lngsng aq memilih wane puteh sbgai faveret kaler.

19)aq x suka org laen mengata aq depn2.
aq lebih suka org mengata aq belkng2.
sbb x skitkn ati aq klu dngr.
nasihat depn2 x pe eyh.
boleh jadikn sbgai komen.
dan aq bole baiki diri aq yg x seberapa bgus ni.

20)aq sayang family aq.
hah, awak-awak pun mesti syg family awak-awak kn.
sape je yg x sayang family dia.
sape yg x sayng family dia, mesti pegi bilik air masukkn kepala dalm jamban pas2 flush.
buat malu je.
hahahahahaha
family la segala-galanya tau.

21)ssh nk berkawan.
means; aq ni klu jumpa org yg belum knl.
aq x kn ckp dngn dia.
first time jumpa, malu2 la dulu.
hhahahaha
nk tnjuk gigi pn ssh tau.
bak kata org dulu2 "mcam ada lombong emas dlm mulut"
hee~
tapi bila dh lama kenal.
jgn ckap gigi, gusi pun korg boleh nmpk.
hehehehehe

22)suka selesema.
selesema buat suara i seksi.
 aww~

23)saya sayang awk.
sbb awk baca saya punya belog.
so, disebbkn saya sayng awk saya nk tag awk.
selmt maju jaya.
jawab tag ni dngn tenang ye.
wahahaha

conclusion; saya terus mara untuk awk semua. hee~

1 comment:

Cinta Madu said...

bahaha, teah membongak je keje. hahaa. tapi kalau betul pun, ko kena buat 23 jgk, sebab aku kira setengah teah kira setengah. hoho