sichantek && sikachak

tabung kahwin, klik ini!

Thursday, June 10, 2010

contest gambar best by A S A D A

tadi aq singgah belog cik ain dan terlihat contest gambar yg dia join. dan disebbkn aq tngh boring tahap ciput pig. aq pun dengn terujanya menjoinkn diri dlm contest ni. kepada abg asada si penganjur contest, x pe kn klu saya join contest awk. hee~

Syarat-syarat contest ni adlh sangt mudah. celah gigi je. muahahaha.
  • Buat satu entry khas dengan tajuk Contest Gambar Best by AsaDa. UPLOAD GAMBAR TERBEST yang anda ada. tak kiralah gambar anda sorang atau ramai-ramai. takpun gambar orang kenduri kawen. asalkan bukan gambar lucah. yang pasti, gambar tu anda punya.. bukan cilok dari pakcik google atau orang lain.
  • Ceritakan kisah sebelum atau semasa atau selepas gambar tu di capture secara ringkas mengikut kreativiti anda. jangan panjang sangat sampai cecah lantai. karang merangkak asada nak baca..
  • Copy banner di atas. letakkan di dalam entry dan di side bar blog anda. pastikan ia di-link terus ke entry ini.
  • Anda boleh letak seberapa banyak gambar. tetapi hanya satu gambar daripada anda dipilih untuk dipertandingkan.
  • Dah siap buat semua syarat, letakkan link atau url entry anda tu di ruangan komen entry ini untuk asada terjah. selesai..
  • Nama peserta akan asada letak dan link kat tepi blog ini. so, sila bagi nama glamour anda.
  • TARIKH TUTUP PENYERTAAN IALAH 1 JULY 2010.. masuk je 2 july, tutup..
Penilaian pemenang adalah berdasarkan:
  • Gambar dan kisah di sebalik gambar yang TERBEST & MENARIK akan dikira sebagai pemenang.
  • Juri penghakiman adalah asada dan kawan-kawannya. hehe..
kepada abg asada saya nk pertaruhkan tiga gambar. hope, abg asada pilih gmbr saya sebagai pemenangnya. huhuhuhuhu. saya nak hadiah pyramid 2. 

-----

----

---

--

-

ini dia gambar pertama yg dipertaruhkan;

ni gambar aq n adk aq sis adah.
nice kn.
muahahahaha
sori yer saya nie mmng suka berangan.
gambar ni diambil sewaktu kami hangout sesama adik-beradik.
wak2 ni kami dkat fitting room tngh tnggu kkk try baju.
saja wat aksi gedik.
baru hot + menawan.
aq edit gmbr ni sempena hari bapa.
kami sayang ayah kami ketart2.

gambar kedua yg cuba aq pertaruhkan;

ni gambar aq ngn cousin2 aq wak2 raya tahun lepas.
kami ni mmng pantang klu jumpa kamera.
klu ada apa2 event mmng xkn lupa nk bergambar.
gambar ni mmng best sbb antara kami berempat, hnya gmbar aq je yg nmpk keseluruhannya.
sebenarnya kami berebut untk bergambar wak2 ni.
muahahahaha.
gmbar ni ori n x de edit2 pnya.

gambar ketiga yg aq cuba pertaruhkan;

 
 niza, ayu, pnut, aq n yaya.
ni kengkawan2 rapat aq.
wak2 ni adlah family day kolej aq dkat uitm.
ada contest terompah gergasi.
so, ktorg join.
mmng susah gile nk pkai terompah gergasi ni.
2 yg masing2 gelak sampai nampak gigi n gusi.
hahahahahah

-->abg asada, pilihla gambar saya yg terbaek eyh. ops, terlupa plak. xpekn klu panggl abg. huhuhu. klu panggil pakcik mcm tua sngt plak,

conclusion; kengkawan yg baca entri saya ni mari la kita sesama join contest ni. the more the merrier.

6 comments:

ASaDa RyutaRo said...

hehe.. asada dah check, semua cukup..

pilih pic yg ketiga. ramai2 maen kaki gergasi tu. hihi..

tQ sudi join.. gud luck!

Cinta Madu said...

bahhaaa. weh, gmbar aku masuk jgtk tuuu! walaupun nmpak gigi je kan, kira masuk a tu. hahaha

she jirah said...

abg asada yg ensem pilihan gmbar yg sangt bijak.
heheheheh

zura nnti klu ada contest gambar yg laen.
aq akn pertaruhkan gambar kau yg nmpk mata je plak eyh.
hahahaha

si[jari] telunjuk said...

gud luck jirah...

hehe,men kaki gersasi ne jadi cam wonderpets...ape yg penting???""kerjasama""

:)

she jirah said...

si[jari] telunjuk tq sebb mnyokong.
seronk abes la maen kaki gergasi ni.
muahahaha
ada masa nnty kita maen bersama plak eyh.
huhuhuhu

F~CiCAk said...

haha.. best la yang nmbr 3 tu. lma dh x main.
hehe.. jalan2 tgk gmbr.. =p