sichantek && sikachak

tabung kahwin, klik ini!

Tuesday, September 14, 2010

raya dekat kampung

raya raya raya. selamat hari raya. hohohoho. sudah kali kedua aku mengucapkan selamat hari raya. hehe. raya tahun ni adlh raya yg paling enjoy sekali buat aku. ops silap. bukan enjoy sekali tapi enjoy abes. haha. but there are still things that make we as well as me feel unhappy. if uall want to know juz read, read && read.

oke. as usual, aku n family akan beraya dikampung belah ayah dkat negeri sembilan. mmng xcited nk balik kg, sbb wak2 raya lah aku akn berjumpa dngn cousin2 aku yg hot n gojess gitu. and as usual also family aku adlh first family yg akn ada dkat kg. but, raya tahun ni diff skit sebb aku yg drve. ayh suruh kami gerak dulu sbb ayh nk g tesco beli barng dapur untk kg. ya, mmng ank mithali. so, besar nnti saya nk jadi mcm ayah saya. hee~~~~ fuyoo, saya drve 45 minit sudah sampai pedas. laju. time dkat hghway my sis asyik ckap "lajunya, perlahanlah skit" ayoo~ saya x rasa mcm bawak laju pun. paranoid la sis saya ni. haha!! myb dia takut sbb saya baru first time drive dkat highway kot. 

sampai saja dkat kg. ow, mmng boring tahap ghaban. sebb cousin2 x sampai lagi. so, kami tunggu punya tunggu akhirnya, yeay, didi dh sampai. yeay yeay didi sampai. muahahahaha. akhirnya sorg lagi askar pawang salleh dh pulang. kami suka. suka sangat2 sbb the more the merrier. mlm 2 kami tak buat apa pun. nk plan untk esok tapi x boleh sbb kami kena tunggu cousin kami yg laen sbb mereka punya plan mesti lagi gempak. 

akhirnya esok nya telah tiba. iaitu hari raya. best. mmng best. hee~ kami pergi beraya dngn abg-abg sedara kami yg x mcm abang pun. maksud saya tak macam abang tu sbb perangai mereka mcam budak-budak bukan sebab mereka adik-adik. maksud saya adik-adik ialah bukan lelaki tulen. oke, awak-awak semua fahamkn apa yg saya tulis. bagus. time kami pegi beraya tu cousin saya iaitu anak pakteh (si azura) belum sampai lagi. mereka samapi petang. lambat lagi. tu yg kami decide nk pegi beraya dulu. hee~~~~~ bye bye azura. kami pergi beraya dulu yer. jangan jeles. huhu. bila dh pergi beraya badan pun penat, so aku decide untk pergi bermimpi dulu. haha. but, bangun je dari bermimpi tengok cousin aku dh bertambah. oh, pakteh dah sampai. suka suka suka && suka. bila pakteh sampai mestilah azura pun sampaikan. haha. waktu ni lah operasi bergambar bermula. oke, posing sana. posing sini. posing mcm ni. posing mcm tu. penat mmng penat.x sabar untk malam tiba sebb nk tidur lah.

bila sampai raya ketiga kami pegi tampin sbb kakak saya bertunang. ow, jadi x sabar pulak nk bertunang. sbb mcm best. haha. blushing && blushing. lepas abes makan semua kami bergerak ke melaka. kami buat konvoi. 7 kereta kesemuanya. tapi x ramai pun yg join sbb every cars cuma ada 2 orng je klu lebih pun sbb mereka ada anak. hehe. mmng best lah. kami pergi a famosa. naik tangga && turun tangga. penat. berpeluh. letih. semua adalah. hee~~~~~ but, bila time ondway ke pengkalan balak, ada pakcik ni langgar kereta aku. saya benci pakcik tersebut. dia sangat berlagak. pakcik seorng polis. pakcik dah langgar kereta saya tapi pakcik nk lari. sebaek didi ada dibelakang kereta pakcik tersebut. time dia nk lari didi hon dan angkat lampu tinggi. didi pangkah kereta dia. hah, padan muka pakcik. pakcik tu datang ke kereta aku dngn muka grangnya. pastu ajak aku buat report polis. apa lagi aku pun panggil lah abng-abng aku yg ikut konvoi tlong aku selesaikn prob ni tapi dorng kata skit je. tapi bila dh sampai rumah aku tengok bumper belakang kereta aku mcm nk jatuh je. one things aku nk ckap untk pakcik tu; "pakcik kn dh langgar kereta saya, ckap la elok-elok. pakcik dh langgar pakcik nk berlagak yg pakcik polis. siap tunjuk kad polis lagi. ada saya kesah ke. klu pakcik dh salah x payah lah nk lari pulak. saya tahu nama pakcik lah. saya sebarkn dkat pesbook baru tau. biar semua orng tau nama pakcik. werk ;P" hah, nk tmbh lg "saya benci pakcik. pakcik buat saya neves thap cipan. sebaek tak gugur jantung saya."

sampai je kedai makn dkat pengkalan balak. pekerja kedai makan tu pulak buat hal. boleh pulak kami kena tunggu 1 jam lebih nak dekat 2 jam lah jugak baru mknn sampai. padahal orng x ramai pun. kami dh lapar thap ghaban. biila makann sampai boleh nasi x cukup pulak. bila nk tmbh nasi, boleh plak suruh kami tunggu lagi sebb baru nk keringkan nasi. makkkk, kami dh lapar. dh x boleh tunggu dh ni. ish. geramnya. makan dkat situ x kenyg so kami order dkat enchik burger. dalam kete boleh makan. hee~~~~ bila dh kenyang makan (kenyang ke? macam x je) kami bergerak ke kuala lumpur. ya, kami ke kuala lumpur sebb esoknya abang-abang dh mula kerja. so, kena balik rumahlah. hee. konvoi yg paling best. unite sangat. hahaha. sampai rumah pukul 1 lebih. sampai je rumah terus tidur. haha. betol, tidur dengan tak mandi n tak tukar baju. haha. 

oh lupa, maaf sebb x dpt nk lampirkn gambar sbb kami bergambar pakai kamera cousin-cousin. so, tunggu saya dpat gambar2 tersebut & saya akan buat 1 entry baru untk gambar tersebut. hehe. thats all, byebye. (sambil lambai lambai)

2 comments:

Teyha is daddy's girl said...

:fire hahahaha...
8 la...bkn 7...
ko nie..

she jirah said...

silap sudah.
haha. ;)