sichantek && sikachak

tabung kahwin, klik ini!

Tuesday, December 07, 2010

three in one.

three in one.
yah, tiga dalam satu.
bukan nescafe ya.
but, ada tiga cerita yang ada dalam satu entri.
haha.
nak gempak aja.
first cerita pasal nama aku.
sangat xcited sbb aku jadi popular.
nama aku disebut2 oleh semua orng,
DJ radio pun sebut nama aku tau.
hee~
YA ALLAH berlagaknya kau jerah.
astaghfirrullahalazim.
sebenarnya nk cerita tntng tahun baru lah.
tahun baru mengikut kalender islam.
klu tahun baru mestilah maal hijrah [1 muharram @ awal muharram].
hehe.
so, macam aku cerita dkat about me, aku lahir waktu maal hijrah.
even awal muharram or sambutan maal hijrah sudah x sama dengan tarikh lahir aku, aku still anggap yang sekarang adalah ulangtahun kelahiran aku.
cheewah, ayat skema disiitu yer.
aku sangat bersyukur kerana masih dapat lihat duniia yang indah ini.
dengan tibanya tahun baru ini, aku kena mambuka lembaran baru.
kena berubah dari jahat ke baik.
dari degil ke dengar kata.
n banyak lagi lah.
hee~
"hijrah itu pengorbanan"
"hijrah itu perjuangan"
"hijrah itu persaudaraan"
"hijrah membentuk perpaduan"
aku ada baca entri tntng maal hijrah.
belog qieyah
korg g la baca.
hee~

cerita yang kedua pulak tntng port dickson.
hah, korg perasan x yg aku dh dua hari x BW o jeling2 blog korng.
reasons, sbb aku g bercuti.
bercutii ke port dickson.
3 hari 2 malam.
kondominium dirahsiakan.
hee~
aku bercuti dengan family pakteh.
but x semua yg join sbb busy kerja & study.
sangat seronok.
bangun pkul 6.30pagi.
&& macam biasa sarapan tanpa gosok gigi.
haha.
terlupa nk gosok gigi sebb xcited nk mandi *padahal malas nk gosok gigi*
lepas breakfast apalagi terjun lah.
bukan terjun bangunan lah.
terjun laut.
besh gila.
klu mandi pagi, x adalah hitam sangt muka ni.
hee~
bila dh nk tnghhari, aku kena keluar yer dari laut.
bukan sbb takut ombak.
tapi takut gelap.
jatuh la market klu gelap beyb.
haha.
bila still x puas mandi cari swimming pool la.
aku ingat sekolah je yg ada guard, tapi rupanya swimming pool ada guard jugak.
awal2 dia dh warning aku dngn kkk aku yg hanya org yg pakai swimming suit je yg blh masuk kolam.
whatdalamb lah.
sebaek kau makan gaji klu x kau makan kaki.
lepas balik rumah on laptop dan terus BW.
tetiba terbaca belog arief pasal xcident di port dickson.
ei, sedih.
al-fatihah untuk mereka.

cerita ketiga pulak tentang adik aku yg jauh di mata dekat dijantung pisang.
hee~
esok adik aku pulang dari indon.
yah indon.
indon dkat bandung.
untunglah dia dapat belajar dkat sana.
dkat sana dapat belajar agama dngn lebih mendalam && yg paling untung kengkawan dia dkat sini amik SPM but dia x payah amik pun.
haha.
x sabar nk jumpa dia esok.
hee~

klu ada masa terluang, aku akn post lagi entri tentang percutian aku di port dickson yah.
sekarang kena mandi, nanti umie marah.
hee~

1 comment:

♥ Roshazzy Shag ♥ said...

Dah lama Shag tunggu entri dari Hijrah. Hehe. Amboi. Pemes kejap U kan. Tiap tahun mesti nama U di sebut sakan. Haish. Kiki.

Aww~ Holiday di PD. Tade gambar ke, dear? Mesti dah gelap. Muahaha. Kejam gila punya stetmen ni. Joking tau! Tak baik balik cuti masam masam muka :P

Salam Maal Hijrah, sweetie pie ;)