sichantek && sikachak

tabung kahwin, klik ini!

Sunday, February 13, 2011

kesah telinga lagi [dua]


nowadays, banyak benda yg dibuat hanya ada kaitannya dengan telinga. semalam keluar dating dengan housemate && bukan housemate. bukan dating pergi taman bunga. tapi dating pergi hospital. yelah, bila doktor dah cakap gegendang telinga bocor && perlu berjumpa dengan doktor pakar, aku perlulah pergi dengan secepat mungkinnya kan. so, pagipagi lagi pukul 8 sudah bersiapsiap untuk keluar rumah && jemput bukan housemate. sebelum pegi hospital, aku dah call ayah && umie . yelah, kena lah bincang dulu denga parents nak pergi hospital mana. even dah umur 21 YO, it doesn't mean kita boleh buat decision sendiri. lagilagi bila benda penting macam ni. ayah && umie suruh pergi hospital pantai. so, don't say i don't want && mengadagada nak pergi hospital laen pulak sebab ayah yg bayar bill hospital nnti.  

akhrnya dapat jumpa dengan doktor pakar ENT. Dr. Shaharudin. sangat segak. hee~ seriously wak2 doktor guna kamera kecik untuk tengok gegendang telinga aku, mmng aku terkejut lah. mana tak nya, besar kot lubang nya. nak nanges aku. doktor cakap klu nk tutup lubang tu boleh tapi kena pembedahan lah. so, out of blue i said yess. pergh, sebaek dh bincang dengan parents sebelum pegi hospital. hee~ doktor kata klu x buat pembedahan boleh pekak sbb takut ada kuman o air terkena dkat saraf telinga.

oh yeah, actually macam ni lah rupa gegendang telinga aku. but, yg ni bukan gegendang telinga aku. aku dapat gambar ni melalui encik google. :)


doktor cakap pembedahan akan dibuat pada 16 feb tapi 15 feb pukul 5 petng kena masuk wad sbb nk kena check darah. takut siot. doktor kata klu lepas pembedahan dh rasa tak pening dh boleh keluar wad and i hope so. sebab 17 feb ada buat lawatan ke INTAN. xkn lah aku x ikut. jealous lah nnti. hope pembedahan berjalan dengan lancar.

ohh yeah, even aku saket aku adlh org yg paling hyper.
see, aku sorg je yg lompat hyper kan. :)
ohh, tidak. mereka juga hyper. :)
hah, ni waktu aku tngh selekeh. dh macam alien.
ohh, aku xcited g hospital pakai shawl. mmng sengaja cari pasal kan. yelah dh konfomkonfom klu saket telinga kena buka shawl. mengedik pakai shawl lagi. kan dh selekeh macam alien. bila kawan aku tnya kenapa x pakai tudung readymade aka yg macam tudung makcikmakcik *bak kata kakak yg maria elena ajar*, aku dengan mengediknya jawab x hot lah nnti. whateva. mcm lah aku hot klu pakai shawl. haha. who cares?

1 comment:

ayu said...

wahh..gojeshnye sy
btw, smoga cpt sembuh ye kwn..

eh..bkn aku ke yg kne antr ko g hosptl nnti :)