sichantek && sikachak

tabung kahwin, klik ini!

Wednesday, January 12, 2011

saya pelajar UiTM

segmen ni dianjurkan oleh blog pilihan malaysia.

oh yer, hanya blogger yang masih belajar di universiti awam di seluruh Malaysia layak join. tak kira lah belajar peringkat diploma hinggalah Phd. semua boleh asalkan tengah belajar. kepada blogger yg dh tamat belajar tu atau dah abes belajar tu, haraf maaf lah sbb x boleh join. hee~

oke, bila tengk segmen ni je tetiba jantung hati berdegup kencang bergelora nak join. hee~ so, ikutkan ajalah gelora hati.

oke, jom mulakan.

aku, NURHIJRAH BT AMIL currently studying at uitm melaka and taking DIPLOMA in PUBLIC ADMINISTRATION. tahu x apa itu public administration? kalau x tahu kelik sini. hah, kos ni mmng susah gilak. lagi susah dari subjek sejarah. actually sama macam subjek sejarah. asyik kena hafal je. dh lah aku paling benci menghafal. hee~

aku start masuk UiTM after abes SPM. first intake julai 2008. sebelum dapat surat tawaran UiTM ni sebenarnya aku ada dpt surat tawaran untuk MATRIKS. and mula-mula mmng dh decide nak amik MATRIKS sebb aku ditawarkan dengan kos yg aku minat iaitu AKAUN. sumpah aku minat gilak kot akaun. tapi x kesampaian. sedih gilak. yelah, bila cakap dngn ayah yg aku nak masuk MATRIKS, ayah aku terus ckap yg MATRIKS susah. then dia suruh aku masuk UiTM. sebenarnya aku tahu, ayah aku suruh masuk UiTM sbb dia nak aku amik PUBLIC ADMIN sbb snng dapat kerja and berangan lebihlebih nak suruh anak dia jadi PTD. haha. dia ingat senng apa. hee~ subjeksubjek yg aku terpaksa amik amat mencabar oke. bukan sahaja mencabar minda tapi fizikal jugak. tapi syukur ALHAMDULILLAH aku sudah sampai ke tahun akhir. tinggal lagi 5 bulan sahaja untuk aku berbakti menimba ilmu di UiTM MELAKA. tak sabar nak GRAD.  :)

 hah, first gambar waktu pegi putrajaya.ktorg g buat kecoh melawat MAJLIS PERBADANAN PUTRAJAYA.  wajib pergi kot. ktorg g waktu puasa. besh la jugak pergi sana. dapat capturecapture gambar info yg bagus. boleh guna untk final exam. hee~

gambar yg ni pulak, ktorg lepaklepak lepas buka puasa. apa ntah nama restoran tu. dh lupa. hee~ besh sangat waktu ni.

banyak kenangan manis && pahit semasa belajar dkat UiTM MELAKA ni. tapi kenangan yg paling manis sekali, waktu aku masuk satu pertandingan something macam EXPLORACE. besh gilak kot. kena kayak. makan sandwich sardin. kira ank tangga. pusing satu UiTM. && macammacam lagilah. hee~ walaupun x menang tetap besh. group aku dapat num 4. lagi skit je kot nak mnng. && kenangan yg paling pahit sekali kena marah dengan lecturer. hee~ malu je.

ohh lupa, kelik sini && sini. ada kesah tentang saya dan classmateclassmate saya. ;)

4 comments:

. flynnNF . said...

nak join. tp dapat hadiah x?

Shag said...

@. flynnNF . : Dapat! Hadiah trafik dan kawan baru. Okay lah kan? hehe ;)

@Hijrah : Wahh~ Best lah dapat join segmen ni. Shag tak dapat sebab still tak belajar. Uhuk~

Entri terbaru Shag : Bukti pembaca tidak baca isi entri kita. Haih~

|-sw33t-dream-| said...

salam perkenalan...

wah, bgusnya anak dara ni....akaun is interestinh tp btul2 peningkan kepala bila kita tak paham..

=)

Unknown said...

Akak nak tanya diploma in public administration mcm mana..heehh